‘Al mot ik krupe’

Al zolang ik hier woon zie ik ze ieder jaar bijna langs mijn huis lopen: de Vierdaagselopers. En ieder jaar weer bedenk ik me dat ik daar ook een keer bij wil lopen. Vorig jaar was ik heel dichtbij, maar ik werd helaas uitgeloot. Dit jaar heb ik me natuurlijk opnieuw ingeschreven, en vandaag zou de uitslag van de loting bekend gemaakt worden. De hele ochtend heb ik in spanning gezeten. Van steeds meer mensen hoorde ik dat ze de uitslag al hadden, al dan niet positief, maar bij mij nog geen nieuws. Tot aan het begin van de middag het verlossende woord kwam in de vorm van een mailtje. Ik was ingeloot!
Het lijkt misschien gekkenwerk, wie gaat er nou vrijwillig honderdzestig kilometer lopen in vier dagen? Ik dus, samen met ongeveer 44.999 andere deelnemers. Ik wil het al zo lang een keer doen. Ik ben benieuwd wat me te wachten staat. Zou het bij één keer blijven, of zal het vierdaagsevirus mij te pakken krijgen?
Nog drie maanden en dan is het zover, mijn eerste Vierdaagse komt nu wel heel dichtbij. ‘Al mot ik krupe’, een veelgehoord lied tijdens de Vierdaagse, en voorlopig mijn lijflied. Ik ga natuurlijk nog flink trainen, en ik heb meteen een to-do list met dingen die opeens wél prioriteit hebben. Maar ik heb er zin in!

9 gedachtes over “‘Al mot ik krupe’

  1. Gefeliciteerd!!
    Poeh, nog maar 3 maanden? Het wordt echt tijd dat ik mijn wandelschoenen afstof. Jeetje, ik schaam me er haast voor, mijn wandelschema. Maar, zodra ik deze week zie dat het droog blijft, ga ik!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.