Examenstress

schrijf-0905_1Het is al weer tien jaar geleden, maar ik herinner het me nog goed. Die gymzaal, vol met tafeltjes, de geur van angstzweet was bijna te ruiken. Klamme handjes, een pen en een potlood gereed en gaan zitten op de plaats die aan je toegewezen was.
Nog even een momentje om die zak met snoepjes los te maken en er wat op tafel te leggen, want je kon het natuurlijk niet maken om te gaan knisperen terwijl iedereen ingespannen bezig was. Stipt op tijd mochten we beginnen. Met ons examen op de middelbare school.
Ik stond er niet goed voor, omdat ik er de jaren daarvoor een beetje met de pet naar had gegooid. Ik was bloednerveus, ik moest de examens wel goed maken om mijn diploma te kunnen halen, speling had ik niet.
Maar gelukkig kwam na afloop dat verlossende telefoontje. Ik had het gehaald, zij het met de hakken over de sloot. Ik zal het nooit meer vergeten.

Vandaag is het weer zover voor duizenden middelbare scholieren. De examens zijn begonnen. Sommige leerlingen zullen zich geen zorgen hoeven te maken, anderen zullen misschien al dan niet door eigen schuld in een situatie als de mijne zitten. Maar wat de situatie ook is, ik gun het iedereen om te slagen.
Daarom wens ik iedereen, maar in het bijzonder mijn zus, heel veel succes met de examens!

2 gedachtes over “Examenstress

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.