Pupdate | Gipsy twee weken bij ons

Het is inmiddels twee weken geleden dat we ons derde hondje hebben opgehaald. Nina en Macho kwamen ongeveer een jaar na elkaar, maar zijn intussen vier en vijf. Hoe vonden zij het eigenlijk, weer zo’n kleine druktemaker in huis?

Toen we Gipsy op gingen halen waren Nina en Macho natuurlijk mee. Van tevoren hadden we wel gezegd, als het echt niet klikt dan gaat het niet door. Gelukkig vinden chihuahuas elkaar meestal wel aardig.
We kwamen in een huis vol honden, heel druk, maar allemaal even sociaal en knuffelig. Heerlijk. Nina en Macho maakten ook meteen contact met de roedel en werden volledig geaccepteerd. Al snel waren ze aan het spelen met de andere honden, waaronder ook Gipsy. Dat leek dus meteen goed te zitten, gelukkig. Nina gedroeg zich meteen als een soort moedertje, net als bij Macho destijds, heel beschermend.
Eenmaal thuis moest Gipsy natuurlijk wel even wennen. Een heel nieuw huis, nieuwe mensen, nieuwe hondjes. De eerste avond is ze niet van het vloerkleed af gekomen, de gladde tegelvloer vond ze maar niks. ’s Nachts maakte ze nog eens flink misbruik van mijn slaperigheid. Ze sliep natuurlijk wel in de slaapkamer, maar nog niet op bed. Maar in de loop van de nacht was ze aan het piepen. Ik nam haar even in bed, met het idee om haar terug te zetten als ze rustiger was, maar toen ik de volgende ochtend wakker werd lag ze nog steeds in mijn armen. We waren allebei in slaap gevallen.

Nina en Macho moesten natuurlijk ook wennen, opeens een nieuwe bewoner in huis. Maar ook dat ging hartstikke goed. In eerste instantie hielden ze nog wel een beetje afstand, maar ze waren wel lief en beschermend. Naarmate Gipsy meer los kwam deden Nina en Macho dat ook.
En loskomen deed ze de volgende dagen steeds meer. Mevrouw ontpopte zich tot een eersteklas druktemaker. Speels, en razendsnel. Gelukkig leert ze veel van Nina en Macho, en voeden ze haar een beetje op, want het is echt een boefje. Heerlijk om te zien hoe ze met z’n drieën spelen.

Het gaat dus hartstikke goed, zo’n derde hond erbij. Ze voel zich al helemaal thuis, de tegelvloer boeit haar allang niet meer, al maakt ze wel eens een sliding, en zelfs buiten loopt ze al stukjes aan de riem mee. Nog niet te lang, dat mag nog niet op deze leeftijd, maar ze doet het uitstekend. We hebben een goeie keus gemaakt.

9 gedachtes over “Pupdate | Gipsy twee weken bij ons

  1. Ik zit hier met hartjes in mijn ogen! Wat een droppie! Wat is het toch met chihuahuas? Als ze samen zijn, dan is het alsof ze echt heel gelukkig zijn. Gaat ook prima met andere honden, maar chi’s onder elkaar: dat is gewoon bijzonder. Geniet er maar flink van!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.