Dit was… december ♥

December vloog voorbij, vooral de laatste dagen gingen erg snel. Ondanks alle coronamaatregelen hebben we gelukkig toch erg gezellige feestdagen gehad.

Wat gebeurde er allemaal in december?
Best veel eigenlijk. Ik heb nog tot de dag voor Kerst gewoon gewerkt, daarna had ik een korte kerstvakantie. Morgen is het helaas voorbij en kan ik weer beginnen.
Het weekend na Sinterklaas hebben we de kerstversiering opgezet, en kort daarna maakte ik mijn kerstkaartjes in orde om te versturen. Daar waren we erg vroeg mee, maar voor zover ik weet zijn ze wel allemaal aangekomen.
Naast alles rondom Kerst ging ook de ‘schoonoma’ verhuizen naar een verzorgingstehuis, en dat leverde ook behoorlijk wat werk op. Tijdens de kerstdagen zelf was alles gelukkig klaar en konden we rustig op bezoek komen.
Op ‘derde kerstdag’ brachten we een bezoekje aan mijn ouders, en Oudjaarsdag brachten we zoals ieder jaar lekker met z’n tweeën door.
Verder ging eigenlijk alles gewoon zijn gangetje. Lekker veel lezen, denken aan tijd voor mezelf en wandelen met de hondjes.

Food!
Met de feestdagen eten de meeste mensen iets meer en iets ongezonder dan normaal, en daar was ik geen uitzondering op. We hebben een paar keer het gourmetstel tevoorschijn gehaald, ik kocht een Too Good To Go box met Sinterklaaslekkers en natuurlijk hadden we op Oudjaarsdag oliebollen. Tussen de feestdagen door heb ik wel mijn best gedaan om een beetje op te letten, en het Sinterklaaslekkers is natuurlijk ook nog lekker tijdens de rest van het jaar.

Boeken
Ik liet de laptop wat vaker staan in de avond en ik heb ontzettend veel gelezen. Ik las ‘De wereld van Riva’ uit, en daarna las ik ‘De Stroopwafelshop’ van Astrid Harrewijn. Verder las ik ‘Haat’, ‘Vals’ en ‘Pijn’ van Mel Wallis De Vries, ‘Kater’ van Margje Woodrow, ‘Black Friday’ van Maren Stoffels, ‘Een Onverwachte Kerst’ van Nathalie Cox, ‘Een Kerstbelofte’ van Chantal van Gastel en de vierdelige ‘Alice in Zombieland’-serie van Gena Showalter. Tot slot begon ik met het herlezen van de Harry Potter-serie, tot en met deel vijf las ik uit in december en ik begon in deel zes. In totaal heb ik in 2020 114 boeken gelezen.

1 Second Every Day
Ik heb ook voor december een filmpje met een seconde per dag gemaakt. Enjoy!

Een gedachte over “Dit was… december ♥

  1. Het was een drukke maand dus. Liefste en ik hebben vandaag even op de schaal gestaan om te zien wat december met ons heeft gedaan. tot onze grote verbazing was hij 1 kilo kwijt en ik maar liefst 3? Ja, met een vraagteken, want ook hier, niet qua dagelijks eten, maar wel veel snakjes en dingetjes op tafel zo hier en daar. Schijnbaar toch ook gezond. Ouderwetst augurken met cervelaat bijv. Of blokjes kaas met dadelbrood of gember. Dat soort dingetjes en Friese Droge worst mag natuurlijk niet ontbreken in Friesland 😉

    114 boeken weer, ik ben al verbaasd over mijzelf dat ik zelf zo’n 8 boeken denk ik in het afgelopen jaar heb gelezen, waarvan de Zeven zussen dus een onderdeel is geweest, en het zevende boek moet nog uitkomen. HP all over again, wachten op het volgende deel, in dit geval het slot, hahaha

    Leuk de 1 sec foto’s weer!

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.