Mijn houtbrandproject is af!

Ik gaf eerder deze maand al een kleine sneak preview, maar gisteren zette ik dan toch echt het laatste streepje. Mijn eerste grote houtbrandproject is af. En natuurlijk laat ik jullie daar graag de foto’s van zien.

Ik had al best lang een houtbrander in huis, maar het was er nooit van gekomen o er iets mee te doen. Op de KreaDoe beurs volgde ik een workshop waar ik een klein uiltje maakte, en dat smaakte naar meer. Dus ik bestelde houten kerstballen om te branden, maar die kwamen pas na Kerst aan, dus die liggen nog in de kast.
Bij het opruimen van de schuur kwamen we een schijf van een boomstam tegen, die hadden we gekregen en al die tijd hadden bewaard omdat ik er iets van wilde maken. Maar je snapt denk ik wel hoe dat gaat als iets in een hoekje in de schuur blijft liggen… Toen we hem een paar weken geleden weer zagen liggen wist ik dat dit mijn projectje moest worden.
hout 1

Er zat wel een laklaag overheen en hij was niet vlak, dus het eerste wat ik heb gedaan is helemaal afschuren zodat hij zo glad mogelijk werd.
De chihuahuas heb ik niet rechtstreeks op het hout getekend, daar heb ik carbonpapier voor gebruikt. De tekst heb ik wel meteen op het hout gezet, eerst met potlood en daarna met de brander.

Nog een paar detailfoto’s. Ik vind hem erg goed gelukt voor een eerste project, en ik vond het erg leuk om te doen. Ik ga dit zeker vaker doen, en deze schijf krijgt een mooi plekje in huis.

6 gedachtes over “Mijn houtbrandproject is af!

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.