Recept | Vegan Granola

Al tijden had ik zin om een keer zelf granola te maken, maar het kwam er steeds niet van. Een paar dagen geleden nam ik toch de tijd, en het resultaat smaakte naar meer. En doordat ik geen honing gebruikte is de granola helemaal vegan.

img_4412.jpg

Ingrediënten voor een flinke bak vol
150 gram gemengde noten en paranoten (ongezouten)
150 gram havervlokken
40 gram pompoenpitten
1 theelepel kaneel
4 eetlepels agavesiroop
3 eetlepels zonnebloemolie

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de noten, pitten en vlokken in een kom en roer ze goed door elkaar. Voeg de kaneel, de agavesiroop en de zonnebloemolie toe en roer het door de notenmix.
Bedek een bakplaat met bakpapier en verspreid het mengsel hier op. Bak het mengsel in ongeveer 20 minuten, schep het halverwege wel even om om te voorkomen dat het aanbrandt.
Laat het goed afkoelen en doe het in een goed afsluitbare luchtdichte pot of bak. Ik heb me laten vertellen dat het dan een maand houdbaar is, maar ik denk niet dat mijn voorraad dat haalt.

4 gedachtes over “Recept | Vegan Granola

    1. Dat ligt eraan hoe je vegan precies definieert. “Van oudsher” houdt vegan in dat je geen enkel product gebruikt waar dieren bij betrokken zijn geweest. Producten die dan niet mogen variëren van zuivel tot leer tot make-up die op dieren is getest, maar ook honing omdat dat door bijtjes wordt gemaakt.

      Tegenwoordig zijn ook veel mensen veganist omdat ze milieu- en klimaatvriendelijker willen leven. Dan is het mijden van honing minder belangrijk, zeker als je lokale honing gebruikt.

      De granola ziet er heerlijk uit Jenniek!

      Geliked door 1 persoon

      1. Je bent me net voor, ik was toevallig net een rondje ‘reageren op reacties’ aan het maken 😉 Maar dit idd, had het niet beter kunnen uitleggen. ‘Officieel’ is dierlijk niet vegan.

        Like

Klets gezellig mee

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.