♫ Ik heb een stekkie, een stekkie, een stekkie ♪

img_8049Planten zijn hip! Maar hoewel ik gek ben op tuinieren hadden we in huis eigenlijk maar weinig groen. Er staan regelmatig één of meerdere orchideeën, maar daar hield het wel mee op eigenlijk. Tijd om daar verandering in te brengen.

Via Saskia won ik een cadeaubon van Green Lifestyle Store, en ik kocht een mooie Monstera Obliqua. De foto is genomen toen ik hem net kreeg, maar inmiddels is hij alweer gegroeid, en ik heb er zelfs al een stekje af kunnen halen.

monstera

Met deze groene vriend kreeg ik de smaak te pakken. Ik werd lid van een Facebookgroep en er ging een wereld voor me open. Online blijkt er een levendige ruilhandel in stekjes te bestaan.
Meestal wordt er geruild voor andere stekjes, maar soms worden ze ook tegen betaling van de verzendkosten aangeboden. Stekjes per post, ik had geen idee dat het kon. Maar na een paar weken in de groep durfde ik het aan om eens ergens op te reageren, en sinds vorige week ben ik de trotse mama van een graslelie, een pilea, een aloë spinossisima en een aloë vera.

Vier stekjes, en er is nog een bommenwerper naar me onderweg, dus die komt er nog bij. Ik heb mijn oog al laten vallen op nog veel meer mooie planten, maar ik hou me in, eerst maar eens kijken wat dit gaat worden. We moeten ze tenslotte ook nog kwijt kunnen, al zie ik daar voorlopig nog geen probleem in.
Het seizoen om buiten lekker met plantjes bezig te zijn is voorbij, maar nu ga ik binnen gewoon lekker verder.

Had jij na het lezen van de titel ook een liedje in je hoofd?

5 gedachtes over “♫ Ik heb een stekkie, een stekkie, een stekkie ♪

  1. Hahahahaha ik ben altijd al van de planten binnen geweest, dat krijg je als je geen tuin hebt 😉 Leuk, en ja stekkies doen wij ook aan, binnen de familie dan eigenlijk. Erg leuk, en een liedje in mijn hoofd? Nee niet echt 😉

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.