Nog meer konijntjes

img_9725Een tijdje geleden hebben we konijntjes opgehaald, omdat ze zo snel mogelijk weg moesten en gratis af te halen waren. We wilden niet dat ze slangenvoer zouden worden, dus namen we ze mee. Vorige week hebben we nog een nestje opgehaald.

Dezelfde mensen hadden opnieuw een nestje. Ze dachten dat ze het mannetje van het vrouwtje te hebben gescheiden, maar het bleek dat ze een vrouwtje eruit gehaald hadden en het mannetje heeft nog even lekker zijn gang kunnen gaan.
Het zijn prachtige en lieve konijntjes, maar helaas kunnen we ze niet allemaal zelf houden. Gelukkig wisten we deze keer van tevoren dat er een nestje aan zou komen. We hebben nog één zwarte die we zelf houden en de rest heeft al een goed huisje, die waren al besproken voordat we ze opgehaald hadden.

Als het goed is dan is het nu klaar en was dit het laatste nestje wat een huisje zocht. Mannetjes en vrouwtjes zijn nu uit elkaar en het is de bedoeling dat er niet meer gefokt wordt.
Maar goed ook, er zijn al zo veel konijntjes die wachten op een gouden huisje omdat er een ‘oeps-nestje’ was. Opvangen zitten vol, en helaas eindigen er ook nog altijd veel konijnen als slangenvoer of ze worden gedumpt.
Ik weet dat ik niet alle konijntjes kan redden, maar ik ben blij dat we deze in ieder geval een fijn huisje hebben kunnen bieden.

9974

2 gedachtes over “Nog meer konijntjes

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.