Gelezen: Divergent Trilogie

divergent-trilogyFuturistisch Chicago. De wereld van de zestienjarige Beatrice Prior is opgedeeld in vijf facties. Elke factie staat voor een bepaalde waarde. Ieder jaar moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke factie zij de rest van hun leven willen horen. De beslissing van Beatrice verrast iedereen, vooral haarzelf.

Inwijding
Ieder jaar moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke factie zij de rest van hun leven willen horen. De beslissing van Beatrice verrast iedereen, vooral haarzelf.
Een interessante Young Adult. Het boek is vlot geschreven en leest lekker weg. Spannend vanaf het eerste hoofdstuk. Het verhaal heeft een paar verrassende wendingen, en je wordt helemaal meegezogen in het verhaal. De personages zijn goed uitgewerkt, het boek is geschreven in ik-perspectief, wat er voor zorgt dat het lijkt alsof je er midden in staat. Ik heb genoten van dit boek.

Opstand
Na de gruwelijke gebeurtenissen tijdens haar Inwijdingsdag vlucht Tris weg uit Onverschrokkenheid. Gevoelens van rouw en schuld over de dood van Will en haar ouders achtervolgen haar. Ondertussen woedt er een oorlog tussen de facties. Binnen het hoofdkwartier van Eruditie vinden gevaarlijke ontwikkelingen plaats. In de andere facties heerst verdeeldheid tussen zij die willen vechten en zij die de vrede willen bewaren. Terwijl ze strijdt tegen Eruditie, neemt Tris grote risico’s om haar dierbaren te redden. Met de keuzes die ze maakt, zet ze haar relatie met Tobias en haar eigen leven op het spel. Door ingrijpende ontdekkingen moet Tris volledig accepteren dat ze afwijkend is, zelfs als ze niet weet wat ze daardoor zal verliezen…
Het tweede deel is een direct vervolg op het eerste, en je zit dan ook meteen midden in het verhaal en de spannende gebeurtenissen. Ook dit deel heeft verrassende wendingen en is van begin tot eind spannend.

Samensmelting
Wat als je hele wereld een leugen was?
Wat als een enkele keuze alles veranderde?
Wat als liefde en loyaliteit je dingen liet doen die je nooit verwacht had?
Dit deel vond ik wat langzaam op gang komen, en het wist me dan ook in het begin een stuk minder te boeien. Maar later werd het wel spannender, en het einde is verrassend en emotioneel.

Wat mij betreft is deze serie echt een aanrader. Maar het is wel echt zo’n ‘je moet er van houden’-serie.

De links in deze post zijn affiliate links. Zie mijn disclaimer voor meer info.

9974

 

5 gedachtes over “Gelezen: Divergent Trilogie

  1. Ik wil de boeken nog altijd lezen, maar ik durf er niet goed aan te beginnen omdat ik de films erg vond tegenvallen. Ik hoor wel van veel mensen dat de boeken veel beter zijn,dus ik ben benieuwd. Wie weet!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.