Bullet journal update + handlettering

img_8518Iets meer dan een maand geleden liet ik weten dat ik overstag was en zou gaan beginnen met een bullet journal. De afgelopen maand heb ik er voor het eerst mee gewerkt, en het leek me leuk om wat plaatjes te laten zien en een soort van update te geven.

Hij bevalt goed, dat allereerst. Ik had gedacht dat ik het heel ingewikkeld zou gaan vinden, maar eigenlijk is het juist heel overzichtelijk. Ik hou van papier, de agenda op mijn telefoon heb ik ook nooit aan kunnen wennen, en het is prettig om alles wat ik bij houd op één plek te hebben.
Ik vind het ook leuk om er een beetje creatief mee te zijn. In mijn papieren agenda was ik ook altijd bezig met symbooltjes, tekeningetjes en krabbels, en in mijn bullet journal kan ik me helemaal uitleven.

img_8838

Iedere maand maak ik deze weekoverzichten, en die gebruik ik als agenda. Ik houd per dag bij wanneer ik moet werken, wat ik verder te doen heb en mijn to-do lijst voor die dag. Per twee bladzijden doe ik één week.
Dit is een voorbeeld uit juni, voor juli heb ik andere lettertypes en tekeningen, maar de opmaak blijft hetzelfde, die bevalt namelijk erg goed.
Iedere dag houd ik bij hoe het weer het is geweest. Waarom? Geen idee eigenlijk. Ik zag het op een voorbeeld, en ik vond het een leuk idee. Leuk om terug te zien ook, als het eenmaal een tijdje regent ben je de mooie dagen zo snel vergeten, maar zo weet je dat ze er wel degelijk geweest zijn.

img_8836

Naast de weekoverzichten heb ik verschillende lijstjes om bij te houden:
♥ Iedere maand een habit tracker, met een aantal gewoontes waarvan ik wil bijhouden hoe vaak ik dat doe. Mijn maanddoel om dagelijks iets aan sport te doen houd ik hier bijvoorbeeld bij.
♥ Verschillende sporttrackers: voor push-ups (om mijn vooruitgang bij te houden van het aantal push-ups die ik op mijn tenen kan doen), voor planking (vind je mijn plank niet mooi?) en twee roller derby gerelateerde trackers.
♥ Een pagina waarop ik bijhoud wat ik aan spullen heb uitgeleend, aan wie, wanneer en of ik het teruggekregen heb.
♥ Een weightloss tracker. Dat was in eerste instantie niet het plan omdat ik dat ook al bijhoud in My Fitness Pall, maar ik bedacht me dat ik het toch wel motiverend vond om zelf bij te houden in een grafiekje. Er staat nog niet veel in, ik ben er deze week mee begonnen.

img_8835

Ik wilde een mooie quote in de kaft handletteren, en dat werd deze. De confetti heb ik gemaakt met de gelpennen die ik op Wish had besteld, en de zwarte letters trouwens ook. Helaas waren het geen hele pennen maar alleen navullingen, achteraf gezien stond dat er ook wel bij. Even teleurstellend dus toen ik het pakje openmaakte, maar ik had gewoon beter moeten kijken. Maar met de navullingen is ook prima te werken, en ze zijn lekker compact om mee te nemen.
Ik maakte hem uit de losse pols, zonder met potlood voor te tekenen of lijnen te trekken. Hij is dus niet perfect en strak, maar ik vind hem wel goed gelukt. Jammer genoeg was mijn pen sneller dan mijn hoofd en maakte ik een foutje bij de ‘throw’, bijna werd het ‘trow’, maar ik heb het een beetje kunnen herstellen. Dit was mijn eerste ‘grote’ handletterwerk.

Heb jij een bullet journal?

9974

7 gedachtes over “Bullet journal update + handlettering

  1. Nee, wel een familie palnner, en elke dag heb ik 5 vakjes als ik wil oom iets op te schrijven, hahaha zelfde principe, en van het weer, het opschrijven, doe ik dan ook met grote regelmaat, zeker in de zomer, gek genoeg, om inderdaad te smoren dat we zo’n slechte zomer hadden, het lijkt wel of mensen heel snel geheugenverlies hebben als het een weekje niet zo fijn weer is in de zomer, en de weken ervoor die al over de 30 zijn gegaan zo hier en daar dan snel vergeten… kou blijft langer hangen, wat zegt dit eigenlijk over de ‘mens’ 😉

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.