Moestuinupdate

img_8049Een paar weken geleden liet ik ziet wat ik allemaal in de tuin had neergezet. Veel bloemen, maar ik had ook groente gezaaid en fruitboompjes neergezet. Ik vond het leuk om een update te geven. Is er al iets omhoog gekomen?

Het valt me een beetje tegen eigenlijk. De spinazie (rechtsboven) doet het goed, al zitten er ook wat kale plekken in de bakken terwijl ik ze helemaal volgezaaid had. Waarschijnlijk heeft iets een deel van de zaadjes opgegeten voordat ze omhoog konden komen. Voor mijn gevoel gaat het wel een stuk langzamer dan andere jaren. Maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen.
De aardbeien (linksonder) doen het ook goed, volop bloemetjes, maar nog geen vruchtjes helaas. Maar zo te zien gaan die nog wel komen.
De pot met ‘tomatensoep’ (rechtsonder) die valt een beetje tegen. Het was basilicum, tomaat en oregano, en er komt intussen van alles wel een beetje boven, maar echt hard gaat het niet.
Van de theekruiden (linksboven) die ik had gezaaid is er tot nu toe maar één die een beetje boven de grond komt, en ik weet niet meer welke het is. De rest blijft nog veilig ondergronds tot nu toe. Jammer.

img_8392

De appelboom, die ik vergeten ben op de foto te zetten, is half kaal na de nachtvorst, maar de andere helft heeft het wel overleefd en draagt veel bloesem. Ook de perziken (links) hebben de nachtvorst overleefd. In de kersenboom (rechts) zie ik helaas nog niet zo veel gebeuren.

img_8391

Dan hebben we nog de framboos en de sla, daar heb ik ook geen recente foto van. De sla komt voorzichtig omhoog, maar net als bij de spinazie heb ik het gevoel dat het veel langer duurt dan normaal. De framboos doet nog helemaal niets qua vruchten.

Heb jij een moestuin?

9974

11 gedachtes over “Moestuinupdate

  1. Het kan best kloppen dat het langer duurt, omdat april echt koud is geweest. Wel raar dat de kersenboom nog niet gebloeid heeft, misschien is hij nog niet groot genoeg om vruchten te dragen.

    Ik heb geen moestuin, maar mijn vader heeft een hele mooie moestuin waar we af en toe een graantje van mee mogen pikken 🙂 Leuk is dat. Ik heb wel een vijgenboom in de tuin, maar die heeft het echt flink te verduren gehad van de nachtvorst. Alle kleine vijgjes zijn kapotgevroren…

    Like

    1. Nou ja, hij heeft dus wel gebloeid, maar na de vorst was alle bloesem weg, en ik zie nog niets verder. Daarom ben ik bang dat de kersen niet komen dit jaar.

      Like

  2. Wij hebben nog geen moestuin maar willen er wel graag eentje. Iets voor een van de komende jaren…
    Jammer dat het bij jou niet helemaal loopt zoals verwacht…

    Like

  3. Dat klopt, we hebben namelijk nog heel veel vries aan de grond gehad, en als dat zo is, dan komt het later op of vergaat het zelfs. Daarom stek ik altijd binnen, eigenlijk had jij dat ook nog moeten doen of in een kasvorm buiten, in bakken met plastic erover gespannen is de makkelijkste manier dan.

    Binnen stekken en pas na 13 mei, vandaag dus naar buiten het is namelijk Ijsheiligen en tot die datum kan er vorst in de grond komen nog en na 13 mei stopt dat, en kun je de stekken of zaailingen veilig buiten zetten 😉

    X

    Like

    1. Ik weet het… maar binnen heb ik geen ruimte, dus ik begin altijd buiten op goed geluk 😂 meestal gaat dat hartstikke goed. Inmiddels heeft de tomatensoeppot een flinke groeispurt gemaakt, het enige wat nog steeds onder de grond zit zijn de kruiden nu, maar krijg al jaren alleen bieslook echt tot leven, dus dat beetje extra is alleen maar meegenomen 😂

      Geliked door 1 persoon

      1. Er is nog een andere reden waarom het langzamer lijkt te gaan, had ik ook al in de winkel gezegd… ze waren laat met de uitgifte 😉 Vorige jaren waren ze zeker 2 maanden eerder zag ik op fb namelijk weer in de herinneringen, hahaha Mooi dat het nu opschiet, vandaag heb ik mijn stekkies op emmer gezet en staan nu op balkon 😉

        Like

Klets gezellig mee

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.