5x chocomel variaties

img_6471Warme chocolademelk met slagroom is toch wel mijn ultieme herfst-/winterdrank. Niet elke dag natuurlijk, want dan groei ik dicht, maar op zijn tijd. Even lekker genieten. Ken je deze variaties al?

Chocolademelk met kaneel of koekkruiden
Door een beetje kaneel of koekkruiden toe te voegen aan je warme chocolademelk geef je hem net wat extra’s, en ik vind het allebei echt herfstsmaken.

Chocolademelk met koffiesiroop
Koffiesiroop is niet alleen een lekkere toevoeging aan je koffie, ook je chocolademelk kun je er een luxe tintje mee geven. Mijn favorieten zijn hazelnoot, caramel en vanille.

Chocolademelk met alcohol
Als je niet kunt kiezen tussen een glas alcohol of die warme chocolademelk, combineer ze gewoon. Bailey’s is erg lekker, maar Amaretto of witte chocoladelikeur combineren ook erg goed.

Chocolademelk met pindakaas
Ik ben niet gek op pindakaas, maar toen ik deze variant probeerde was ik toch verkocht. Heel eenvoudig eigenlijk, roer de pindakaas door de chocolademelk. Bonustip: neem pindakaas met stukjes.

Chocolademelk met lavendel
Deze variant heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar hij lijkt me erg lekker. Doe tijdens het verwarmen een theelepel gedroogde lavendel (per twee normaal formaat mokken) in de chocolademelk. Zeef het er weer uit als het warm is en garneer met slagroom.

Ken jij nog lekkere variaties? Deel ze!

15 gedachtes over “5x chocomel variaties

  1. Mijn eigen favoriet is toch nog altijd de chocomelk met slagroom, cacao en kaneel! Ik hou van dat beetje cacaopoeder nog op de slagroom, net een extra touch 😀

    Like

Klets gezellig mee

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.