Van de weg geplukt door de medische dienst

waalbrug_ochtend_4d
Bron: opstations.nl

Om drie uur vanmorgen stond ik op, dat was wel even slikken. Maar al snel was ik klaarwakker en helemaal klaar voor de start. Wasdoek om mijn gezicht, aankleden en wegwezen. Eerst heb ik de 50 kilometerlopers nog kunnen uitzwaaien, de trein vertrok zo dat ik of te vroeg of net te laat zou zijn, en ik kon mijn tijd goed gebruiken dus ik koos voor vroeg.

Om vijf uur was het dan zover, het moment dat ik zelf mocht starten. Het gaat niet altijd even snel en uiteindelijk was ik rond kwart over vijf echt weg.
Normaal ben ik niet zo kapot van dronken mensen, maar vandaag vond ik ze geweldig, het is wel ons uitzwaaicomité. Sommigen hadden zelfs de moeite genomen om in hun badjas naar buiten te komen om ons toe te zingen.
Rond de start was het nog niet zo warm en ik liep op wolkjes zo lekker. Dat zou helemaal goed komen als het zo door zou gaan. We liepen door Lent en Bemmel, daar tussenin trof ik nog een oud-collega, leuk om haar weer eens te zien en te spreken. Ik maakte meteen van de gelegenheid gebruik om naar het toilet te gaan, lekker in een huis in plaats van op een vieze dixi met meterslange rijen.
Op weg naar Elst was een lang kaal stuk waar weinig publiek was en je liep in de volle zon. Dat was niet echt een leuk stuk, maar die hoort er ook bij.
Op een gegeven moment, ik was over de helft maar hoe ver precies dat weet ik niet, voelde ik me niet goed. Alles ging draaien en het werd zwart voor mijn ogen. Uitgerekend op dat moment reed ook de medische dienst langs. Het ene moment vroeg een verpleegkundige me of alles goed ging, het volgende moment zat ik in hun busje. Het moment daartussenin is weg.
Ik kon even afkoelen in de bus, maar ik bleef duizelig en opeens kreeg ik het ijskoud terwijl het toch al zo’n dertig graden was buiten. Ik kreeg zo’n foliedeken over me heen en ondertussen werd ik maar in de gaten gehouden, pols, zuurstof in het bloed.
Helaas besloten ze dat ze het niet verantwoord vonden om me verder te laten lopen, dus ben ik naar een medische post terug in Nijmegen gebracht waar ik door een arts gecontroleerd kon worden. Vreselijk, ik wilde helemaal niet stoppen en zeker niet zo.
Mijn hartslag bleef (te) hoog en ook mijn bloeddruk was aan de hoge kant. Er werd nog overwogen om me een infuus te geven, maar omdat ik wel voldoende gedronken had en goed bij kennis was zagen ze daar van af en moest ik in plaats daarvan vieze drankjes drinken. “Het is wel heel goed voor je hoor!”
Nadat ik nog even in de gaten ben gehouden werd ik ‘ontslagen’ en kwam Lief me ophalen. Voor mij zit het erop.
Het is een kleine troost dat het niet te voorkomen was geweest en dat er veel meer mensen onwel zijn geworden, maar dat valt op dit moment nog in het niet bij de frustratie die ik voel.. Ik heb er alles aan gedaan en alles gegeven maar het mocht niet zo zijn. Is het een keer geen blessureleed, krijg je dit. Maar goed, gezondheid is ook belangrijk, en ergens heel ver weg ben ik ook wel een beetje opgelucht dat ik morgen niet de nog extremere hitte in hoef. Maar dat durf ik bijna nog niet te zeggen.
Er komt weer een nieuwe kans, maar ontzettend zuur is het wel. Als het iets was geweest wat ik aan mezelf te danken had dan was het anders geweest, maar dit is zo’n nare manier om uit te vallen. Ik zag mezelf al binnenkomen vrijdag. Ik had jullie graag de rest van de week verveeld met mijn verhalen. Maar mijn jaar komt vast nog, ooit.

22 gedachtes over “Van de weg geplukt door de medische dienst

  1. Respect lieve schat, echt super heel veel respect, je bent het gestart en ik snap je gevoel dat het niet fijn is dat je op deze manier bent uitgevallen, maar inderdaad, dat het weer ineens zo zou keren NU, juist NU, eigenlijk voor de vierdaagse weer te erg, dan had het beter die 18 tot 20 graden kunnen zijn.

    rustig aan lieverd, en denk om jezelf, ik ben blij dat je safe bent en om je gezondheid denkt. Volgend jaar, nieuwe ronden, nieuwe kansen ❤

    X

    Like

  2. Jeetje, wat zuur… Toen ik je tweet voorbij zag komen en op verschillende nieuwssites vernam dat er flink wat uitvallers waren door de hitte was ik er al een beetje bang voor 😦
    Natuurlijk gaat je gezondheid boven alles, maar dat neemt niet weg dat ik héél goed begrijp hoe teleurgesteld je op dit moment bent en dat mag je ook zeker zijn. Je hebt er niet voor niets al die tijd naar uitgekeken…
    Kop op meid, hopelijk kun je je teleurstelling snel een plaatsje geven!

    Like

  3. Ach meid wat jammer voor je dat het zo gelopen is! Echt respect dat je er überhaupt aan begonnen bent en zo stoer bent om nu ook te zeggen het gaat niet meer. Inderdaad wat Myriam zegt: gelukkig kwam de medische dienst net voorbij rijden. Je gezondheid gaat altijd voor, hoe zuur dat ook is.

    Like

  4. Oh no wat balen… Maar je gezondheid is het belangrijkste en jouw jaar komt zeker nog. Mooi en eerlijk geschreven. Dikke knuffel voor je en niet vergeten dat een topper bent!

    Like

    1. Lichamelijk wel, in het koppie zit het nog lang niet lekker hoor. Beetje ‘achtergrondhoofdpijn’ af en toe. En flink honger, nadat het gebeurd was heb ik nog maar weinig kunnen eten.

      Like

  5. Wat enorm balen zeg! Maar ook wat ontzettend goed dat je de uitdaging aan bent gegaan, en dat je gezondheid voor jou belangrijker is. Volgend jaar is het misschien minder heet.

    Like

  6. Ja dat is balen dat je dit jaar door de hitte uitvalt. Mijn wandelmaatjes hebben dag 2 er alweer bijna opzitten en ik baal dat ik er niet bij kon zijn door lichamelijke problemen, vooral omdat dit toch wel een speciale 4daagse is. Ik had zo gehoopt dat mijn klachten nu over waren geweest maar daar lijkt het nog lang niet op.
    Natuurlijk ben ik wel aanwezig om hun aan te moedigen.
    Hopelijk de volgende keer meer geluk.

    Like

  7. Super jammer dat de hitte net nú moest komen! En dat je er ook ineens zo’n last van kreeg. Onwijs balen, maar zoals je zei… nu hoef je vandaag niet in de brandende hitte te lopen. Er komt weer een kans.
    Liefs

    Like

  8. Oh wat balen, meid! Al moet ik zeggen dat ik al onwel word als ik naar de koelkast loop met dit weer. En gezondheid gaat altijd voor. Met deze temperaturen lopen…. Maar het zal een flinke kater zijn. Volgend jaar loop je vast weer!

    Like

  9. Ik kan me voorstellen dat je ontzettend baalt. Je begint met een missie en dat is het verdienen van het kruisje. Dat snap ik heel goed! En dan wil je al helemaal deze bijzondere editie uitlopen. Desondanks vind ik dat je het geweldig hebt gedaan! Je bent op komen dagen en begonnen. Dat is al heel wat. En er komen nog veeeel meer edities.

    Like

  10. Oh wat balen! Maar ik zou eerlijk gezegd denken dat dit minder erg is dan uitvallen door slechte voorbereiding… Nu hoef je je in ieder geval niet stom te voelen! Gewoon pech gehad (en geluk dat de medische dienst dichtbij was), volgende keer beter!

    Like

    1. Dat is zeker waar, het troost een beetje dat ik één van de velen was en dat ik het niet had kunnen voorkomen. Maar aan de andere kant maakt dat het ook des te frustrerender, dat je het zelf niet in de hand hebt.

      Like

      1. Dat snap ik. Maar het overgrote deel loopt de Vierdaagse uit, dus de kans dat zoiets gebeurt is eigenlijk niet groot!

        Like

Klets gezellig mee

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.