Postcrossing weer afgestoft

logo-470x62

Een paar jaar geleden was ik fanatiek postcrosser, maar ergens kwam er een moment dat ik er mee ophield. Voornamelijk om financiele redenen eigenlijk, die postzegels naar het buitenland zijn niet goedkoop. Maar ik miste het wel.

Voor degenen die het niet kennen: met postcrossing stuur je een kaartje naar een willekeurige deelnemer ergens in de wereld, en je ontvangt ook kaarten van willekeurige deelnemers. De ontvangen kaarten worden op de site geregistreerd met een code. Het verzenden en ontvangen gaat gelijk op, zodat je niet veel meer kaarten zal ontvangen dan je zelf verstuurt. Hoe meer kaarten je hebt verzonden, hoe meer kaarten je tegelijk onderweg kunt hebben. Op dit moment kan ik tien kaarten tegelijk versturen.
Best een duur grapje dus als ik dat allemaal tegelijk zou doen. Zo stuurde ik steeds minder kaartjes, en langzaamaan kwam het moment dat ik er helemaal mee stopte. Toch vond ik het altijd leuk om al die kaartjes uit verschillende landen te ontvangen. Vaak vertelden de anderen iets over zichzelf of over de plaats waar ze wonen, erg leuk 0m te lezen. Of ze schreven een stukje in hun eigen taal en vertaalden dat naar het Engels, omdat ik op mijn profiel had aangegeven dat ik dat leuk vind. Ik hou van vreemde talen.
Ik miste het kaartjes schrijven en ontvangen dus wel, en ik besloot dan ook om mijn account weer eens onder het stof vandaan te halen. Ik was langer weggeweest dan ik dacht, ik was zelfs op inactief gezet omdat ik zo lang niet had ingelogd. Gelukkig was dat snel opgelost en inmiddels zijn mijn eerste kaartjes al weer onderweg.
Ik heb wel besloten om niet meer per se alle mogelijke kaartjes tegelijk te versturen. Ik kan dus op dit moment tien kaartjes tegelijk onderweg hebben, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Ja, hoe meer je verzend, hoe meer je ontvangt, daarom wilde ik vroeger ook graag zoveel mogelijk tegelijk versturen, dan ging het veel sneller allemaal. Maar om de kosten een beetje in de hand te houden ga ik er voor mezelf niet meer die druk achter zetten.
Op dit moment zijn er drie kaartjes van mij op reis, één naar Duitsland, één naar Rusland en één naar China. Ik ben benieuwd waar het eerste kaartje wat ik ga krijgen vandaan komt.

13 gedachtes over “Postcrossing weer afgestoft

 1. Wat leuk, ik heb een paar jaar geleden ook mijn account on non-actief gezet bij Postcrossing.
  Ook nu heb ik er nog even geen tijd voor, maar ik ga het zeker weer oppakken. Hartstikke leuk om te doen! Goed idee van je om te vragen iets in hun eigen taal te plaatsen en te vertalen, dat spreekt nog meer. Graag gelezen!

  Like

 2. Postcrossing vind ik ook echt leuk. Leuk dat je een kaartje stuurde naar China. Ik doe het helaas ook niet door de kosten. Niet dat ik problemen daarin heb hoor, maak vind het helaas zo prijzig!

  Like

 3. Leuk dat je toch weer begonnen bent!
  Zelf overweeg ik om mijn account weer af te stoffen, maar dan alleen voor de verschillende tags en dergelijke die ik op het forum interessant vond. Via het officiële kanaal heb ik toch net iets teveel minder goede ervaringen om op die manier nog kaartjes te sturen…

  Like

 4. Ik herken dit! Ik vind het super leuk, maar de kosten om ze te versturen, liggen zo hoog. Met name naar het buitenland. Dus ben er ook een beetje mee gestopt.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.