Wees gewoon lief voor jezelf!

“Je pens is lelijk!” “Je bent waardeloos!” “Je krijgt dit nooit onder de knie, dit is niet voor jou weggelegd.” “Je bent te dik!” “Je kan er niks van.”Zou jij deze dingen tegen je beste vriendin zeggen? Nee toch? Zeg het dan ook niet tegen jezelf!

Wat is dat toch met (vooral) vrouwen, die drang om jezelf de grond in te boren? Waar is dat voor nodig?

Ik betrapte mezelf erop tijdens een training. Het ging niet zoals ik wilde, waardeloos voelde het. Ik heb inwendig zitten vloeken, mezelf uitgescholden, slappe hap was het en meer niet. Je snapt waarschijnlijk wel dat ik me niet voldaan voelde die avond.

Na een nacht slapen zag ik de dingen toch wat helderder FB realiseerde ik me dat er toch veel meer dingen wél goed gingen dan niet. Dat ik grenzen heb verlegd voor mezelf en complimenten in ontvangst mocht nemen. Waarom was het nou nodig om mezelf zo de put in te praten? Ik had me ongetwijfeld veel beter gevoeld als ik die avond naar het positieve gekeken had. Waarom springt het negatieve er zo makkelijk uit?

En terwijl ik hier over nadacht bedacht ik me ook dat ik dat wel vaker doe. En dat ik het mensen om me heen ook hoor doen. En volgens mij wordt niemand daar gelukkig van. De dingen die ik die avond tegen mezelf gezegd heb, dat zou ik nog niet tegen mijn teamgenoten of een vriendin zeggen al zou ik er heel veel geld bijkrijgen. Echt niet!

Het wordt tijd dat we eens wat liever voor onszelf gaan zijn, onze eigen beste vriend(in) worden. Niet meer van die nare opmerkingen maken tegen onszelf. Focussen op wat goed gaat in plaats van wat (nog) niet lukt. Want echt, je bent goed genoeg!

8 gedachtes over “Wees gewoon lief voor jezelf!

  1. Mooie blog! Ik denk inderdaad dat we vaak te kritisch op onszelf zijn en dat is zo zonde! Ik betrap mezelf er af en toe ook op dat ik inwendig op mezelf aan het vloeken ben, terwijl dat helemaal niet nodig is. We moeten onszelf niet de grond intrappen, maar lief zijn.

    Like

  2. Mooi geschreven. Ik merk nu in therapie dat het best moeilijk is om die ”kritische ouder” zoals ze het noemen, wat in te laten binden. Het is hard werken, maar langzaam aan gaat het steeds beter.

    Like

  3. Dit doe ik nu gelukkig al een paar jaar, lief zijn voor mijzelf en ik dank zelfs het hangende vel waar ooit nog 30 kilo meer in zat om dat strak te houden en nu als leeg vel hangt, daar dank ik voor, want het betekent juist, dat ik nog steeds die 30 kilo kwijt ben!

    Ik zeg ook elke dag tegen mijzelf dat ik heel veel van mijzelf en alle verschijnselen van mijzelf hou, of dat nu in pijn is of het ouder worden op zich, ik ben er zelfs trots op 😉

    Mooi stuk Jenn! Heel mooi! Ik hoop dat velen dit zullen lezen en dan die gedachtengang kunnen buigen.

    X

    Like

  4. Mooie blog! Ik snap niet waarom mensen gemeen tegen elkaar doen en vaak ook gemeen voor zichzelf zijn. Een zonde vind ik.

    Like

  5. Als ik dit zo lees ben ik ontzettend dankbaar dat ik daar geen last van heb. Vooral wat betreft sporten, want ik ben altijd de slapste van iedereen, stel je voor dat ik dat niet kon accepteren 😉 Mooie blog!

    Like

Klets gezellig mee

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.