De Nationale Gezondheidsbeurs 2016 + shoplog

ngbVandaag brachten we een bezoekje aan de Nationale Gezondheidsbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Het leek me een leuke en interessante beurs, én ik had gratis kaartjes weten te scoren via marktplaats. Benieuwd hoe het was? Lees dan verder. 

Ik was al vaker in de jaarbeurs geweest, maar toch was ik opnieuw verbaasd wat een groot gebouw het is. Er waren sowieso nog twee andere beurzen, maar volgens mij was dat niet eens alles. Voordat we in de juiste hal waren moesten we alvast een eindje lopen, maar gelukkig waren de gangen opgevuld met interessante feitjes. Wist jij dat het hart van een olifant 25 kilo weegt?
Bij binnenkomst in de juiste hal werden we meteen begroet door een standhouder die massageapparatuur verkocht. Bedoeld voor voetmassage, maar ook te gebruiken voor rug- en nekmassage. We besloten om het te proberen, ik ging voor de voetmassage en Lief voor de rugmassage. Het was een heel gek gevoel, normaal kan ik er helemaal niet goed tegen als er iets of iemand aan mijn voeten zit, maar dit was wel te doen. De massage duurde tien minuten, en na afloop leek alles nog na te trillen. En heel gek, maar over het algemeen kan ik niet zo goed tegen slenteren, maar vandaag heb ik daar minder last van gehad dan normaal. Of het daadwerkelijk door het apparaat komt weet ik natuurlijk niet, maar wie weet.
Er waren verschillende standjes waar je dingen kon proeven, en daar liepen we natuurlijk even langs. Het eerste wat ik proefde was Yogi-tea. Ik koos voor een chocoladesmaakje, maar ik vond de thee daar niet echt naar smaken. Hij was wel lekker. Ook proefde ik onder andere zeewier met pesto (leek in eerste instantie wel lekker, maar had een hele vieze nasmaak), amandelmelk (waterig, zelfgemaakt is het lekkerder), huisgemaakte chips (heerlijk!) en boerenyoghurt (ook heerlijk). Ik was nog heel nieuwsgierig naar het tarwegrasshotje, zou dat echt zo vies zijn als de meeste mensen beweren? Maar helaas ben ik ze niet tegengekomen.
Er viel ook veel te proberen en te testen op de beurs. Zo sprak ik met een hoepelinstructrice (ja, ik heb een hoepel, en nee ik kan er nog steeds niks van, vandaar), maar ook met een echte fitnesshoepel bakte ik er niet veel van. Ook probeerde ik de Kangoo Jumps. Ik had ze al eens op tv gezien, en nu had ik de kans om ze aan te doen. Superleuk! Wel heel wiebelig in het begin, en het is een drama om ermee overeind te komen, maar verder echt leuk om een keer te doen. Jammer genoeg vond ik ze toch echt te prijzig om ze aan te schaffen.

img_5261

Naast de stands waren er ook verschillende lezingen en workshops, maar hier hebben we niet aan meegedaan. We hadden al de hele dag nodig om alles te zien, want we zijn de hele dag gebleven.
De ene stand was natuurlijk interessanter dan de andere, en overal waar iets gratis was was het enorm druk. Maar het was een leuke dag, en zeker de moeite van het rijden waard.
Het enige wat ik wel jammer vond was dat er niet echt gezond eten te koop was. Op de beurs viel er genoeg te proeven, maar als je echt een maaltijd wilde, dan kwam je toch echt uit bij de horeca van de Jaarbeurs zelf, en daar werden voornamelijk dure panini’s, friet en kroketten verkocht. Ik had graag ook de keus voor iets gezonders gehad.

Shoplog
Natuurlijk hebben we ook het één en ander aangeschaft. Je kan tenslotte niet een hele dag op zo’n beurs doorbrengen zonder iets mee te nemen. Ik in ieder geval niet.

img_5259

Het eerste wat mee naar huis ging waren drie zakjes met kruiden. Bij het standje waar ze verkocht werden kon je verschillende sausjes en dips proeven die met de kruiden gemaakt konden worden. Van de lekkerste drie namen we een zakje mee naar huis. Heerlijk om dipsausjes of kruidenboter mee te maken, of om het eten mee te kruiden.
De tweede aankoop was een eh, ja, hoe noem je zoiets? De verkoper kwam uit Duitsland, en het had een Duitse naam die ik natuurlijk allang weer vergeten was. Hoe dan ook, het is een schaal met verschillende snijmesjes voor groentes en aardappelen. Je kan normale plakjes, geribbelde plakjes, kleine en grovere stukken snijden, en er zit een julliennesnijder bij, zo’n ding waarmee je bijvoorbeeld courghetti kunt snijden. Het geheel kostte maar een tientje, daar kon ik het niet voor laten liggen.
En tot slot de duurste aankoop: een airfryer. Ik had al langer mijn zinnen gezet op zo’n ding, maar toen we er van de week één uit een aanbieding wilden kopen bleken ze al uitverkocht. Nu waren we toevallig op het juiste moment bij de stand, en zo wisten we hier een heel mooi prijsje uit te slepen: maar iets meer dan de helft van de normale verkoopprijs. Ik ben erg benieuwd hoe het gaat bevallen.
Eigenlijk wilde ik ook nog een Vivofit kopen, maar de stand van Garmin bleek er toch niet te zijn. Dat komt dan wel een andere keer.

Het was een erg geslaagde dag, en zeker iets waar ik volgend jaar nog een keer naar toe zou willen. Zou jij zo’n beurs willen bezoeken?

11 gedachtes over “De Nationale Gezondheidsbeurs 2016 + shoplog

  1. Vorig jaar geweest en vond de beurs zelf een beetje tegenvallen. Toen hadden ze trouwens wel gezondere standjes, jammer dat het dit jaar niet was. De hoepel staat hier helaas ook te stof te happen helaas 😦

    Like

  2. De huishoudbeurs gaat me echt te ver, maar zoiets lijkt me dus echt heel erg leuk en Utrecht is ook goed te doen vanaf hier. Klinkt goed. Die voetmassage lijkt me ook fijn. Mijn doorbloeding is niet zo goed, dus dat is een wereldexcuus voor zoiets! Ik ga eens googelen.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.