Favorieten: televisieseries van vroeger

Vroeger keek ik veel meer televisie dan tegenwoordig. Hij staat wel regelmatig aan, maar meestal volg ik het niet echt. Het enige wat ik al jaren volg is GTST, en af en toe volg ik daarnaast iets anders, zoals nu Hollands Next Topmodel.
Vroeger zat ik vrijwel iedere dag aan de buis gekluisterd. Tussen de middag, na schooltijd, in de avond, ik keek graag. Toen waren er wel programma’s die ik echt volgde.

Sabrina, the teenage witch – één van mijn favorieten, ik heb hem een tijd geleden eens teruggekeken en de meeste afleveringen kon ik me nog precies herinneren. De serie gaat over Sabrina, die er in haar puberteit achterkomt dat ze een heks is.

Samurai Pizzacats – deze keek ik graag tussen de middag, tijdens de lunch. Een van oorsprong Japanse animatieserie.

Mijn Franse tante Gazeuse – deze zou ik graag nog eens terugkijken, maar ik kan hem nergens vinden. Een leuke serie die ik meerdere keren heb bekeken als hij uitgezonden werd. De serie gaat over het gezin van Katootje, welke met de buurman moet strijden om een bezoek van de koningin. Het netste huis krijgt het bezoek.

De Zevensprong – deze serie is volgens mij ouder dan ik, en ik geloof dat ik hem ook maar één of twee keer gezien heb, maar ik vond het een leuke, spannende serie. Nog niet zo lang geleden hebben we hem samen teruggekeken, en ik vond hem nog steeds leuk.

Naast deze series keek ik nog wel andere dingen, maar deze zijn me wel het meest bijgebleven denk ik. Van sommige series kan ik me de titelsong nog heel goed herinneren, bijvoorbeeld van Dag Juf Tot Morgen en Mijn Idee, maar van de serie zelf kan ik me niet veel herinneren. Of andersom, er zijn series waarvan ik me het verhaal nog wel kan herinneren, maar verder geen idee meer heb hoe het heette.

Keek jij veel tv vroeger? Wat was jouw favoriete serie?

16 gedachtes over “Favorieten: televisieseries van vroeger

 1. hahahaha ja en OF de Zevensprong ouder is dan jij, dat is al uit mijn kindertijd, het boek is nog mooier overigens en is van Tonke Dragt 😉 Misschien leuk om alsnog eens te lezen.

  Ik keek niet veel tv, omdat er maar middag was met kinderdingen en dat was de woensdag en dan nog pas om half 4 pas of zo, de Poppenkraam, Stuif es In, dat is helemaal mijn tijd.

  X

  Like

 2. Jeetje uit welke tijd kom ik??? Ik ken geen van deze series 😦 Oeps. Ik keek altijd The Nanny, Friends, A-team, Baywatch en ik heb ook nog wel Beverly Hills 90210 gekeken. En Goudkust een blauwe maandag. Ohja en Kees & Co vond ik echt geweldig!

  Like

 3. Ik doe met met de zevvensrong! Ik keek ook zeer graag naar de herhalingen (die in mijn jeugd natuurlijk al tig keer as uitgezonden!). Ik denk dat het uit de jaren ’80 komt? Mijn moeder keek er ook naar 😀

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.