#Groeifactor 8: Ben jij elke dag dankbaar?

Groeifactor-1024x1024De achtste opdracht van de #groeifactor alweer, wat gaat het eigenlijk snel. Deze week gaat het over dankbaarheid. Waardeer je wat een ander voor je doet? En spreek je dat ook uit?

Ik kan daar meteen heel eerlijk op antwoorden. Ja, ik waardeer het enorm als iemand iets voor me doet. Dat zie ik niet als vanzelfsprekend, omdat ik weet dat het ook anders kan. Mensen die niets voor elkaar overhebben, eenrichtingsverkeer in een vriendschap, mensen die je laten zitten als je ze nodig hebt. Iets doen voor een ander is niet vanzelfsprekend in deze steeds egoïstischer wordende wereld. Dus ik ben dankbaar voor mensen in mijn omgeving die voor me klaar staan, en natuurlijk probeer ik er zelf ook te zijn voor de mensen om mij heen.
Maar heel eerlijk, ik spreek dat niet altijd uit. Natuurlijk bedank ik iemand wel op het moment zelf, maar is dat juist niet meer een vanzelfsprekendheid? Een automatisme? Mijn waardering voor iemand uitspreken zónder dat diegene op dat moment iets voor mij doet doe ik volgens mij veel minder. Behalve dan bij Lief, maar ja, die zie ik ook iedere dag. Op de een of andere manier is het dan misschien makkelijker, ik weet het niet.

De opdracht van deze week is dan ook het uitspreken en delen van je dankbaarheid. Merk op wat anderen voor je doen, schrijf op waar je dankbaar voor bent en deel het met anderen. Klinkt als een opdracht om blij van te worden toch?

Spreek jij vaak je waardering uit voor iemand?

5 gedachtes over “#Groeifactor 8: Ben jij elke dag dankbaar?

  1. Ik kan volmondig JA hierop zeggen, misschien niet elke dag naar iemand toe, omdat ik niet iedereen elke dag zie, maar elke kans grijp ik aan, zelfs voor iets wat een jaar geleden is gedaan voor mij bijv. Dan kan ik alsnog met een flesje wijn aankomen omdat…. ik het zo waardeer 😀

    Wel spreek ik elke dag dank uit over de dag heen, voor alles wat ik wel heb en wat nog gaat komen zelfs. En voor ik slapen ga, dan dank ik nog meer uitgebreid, dan lig ik nog te nestelen en ga zo mijn dag door en dank voor al het mooie in die dag, wat ik mooi vond dan, en dan als laatste komt Picasso meestal zacht mauwend naast mij liggen en dan aai ik hem even en dank hardop voor het feit dat ie er is…. 😉 En alles wat hij voor mij doet! Mij laten lachen, ontspannen of gewoon komen knuffelen.

    x

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.