Het IKEA-kastje

Ik kom net terug van een avondje IKEA, wat een avontuur was dat zeg. Ik moet zeggen dat ik zelden bij de IKEA kom eigenlijk, alleen als we iets nodig hebben, en dan gaan we doelgericht. Ik kan ook gemakkelijk de hele winkel door wandelen en alleen meenemen waar ik voor ging. Niet omdat ik niks moois zie, maar ik heb niet zo de behoefte (meer) om het allemaal te kopen.


Volgens mij ben ik ook één van de weinige bloggers die de IKEA niet als een dagje uit ziet. Ik heb me prima vermaakt hoor, maar bij een uitje denk ik toch aan andere dingen.
We waren wel een beetje in een melige bui vanavond. Denk: “zullen we in de ballenbak?” “Jaaaa!” Waarom hebben we dat nou niet even echt gedaan?
Maar goed, ik ging dus voor een ladekastje. Het is zo’n standaard, ijzeren ding geworden, niet shoplog-waardig, maar waarschijnlijk komt hij binnenkort toch nog wel een keer voorbij.
Het kastje hadden we van tevoren al uitgezocht. Maar in de winkel moet je de hele route lopen voordat je hem een keer tegenkomt. En vervolgens moet je naar het magazijn, maar voordat je daar bent moet je nog de halve benedenverdieping over. Het heeft mijn stappenteller goed gedaan.
Wat je vervolgens meekrijgt is een compleet bouwpakket. Dat weet iedereen die wel eens bij de IKEA is geweest. Als je wel eens zo’n bouwpakket hebt gekocht dan weet je waarschijnlijk ook dat het er ontzettend makkelijk uitziet, maar schijn bedriegt. Het in elkaar zetten van zo’n pakket kan enorm frustrerend zijn.
Zo waren we bijna klaar met het kastje, toen de achterkant erin gezet moest worden. En we kwamen er niet uit. Om de beurt op het blad kijken, samen op het blad kijken, het maakte niet uit. Zat hij bovenin goed dan klopte het onderin niet, en andersom.
“Pak maar een rol tape!” riep ik uiteindelijk. Ik, degene die eigenlijk een bloedhekel heeft aan tape om dingen aan elkaar te plakken. Het ziet er zo slordig uit. Maar wat we ook deden, het kastje werkte niet mee. En het was de achterkant maar, niemand zou het zien. Tape heeft het opgelost.
Oh, en we hadden ook nog vier schroefjes over. Geen idee waar ze moesten komen. Het aantal wat we hadden klopte wel met de inhoudsopgave, het waren niet te veel schroeven. Maar in de hele gebruiksaanwijzing kwamen deze vier niet voor. Foutje? Wat maakt het ook uit. Het kastje doet wat hij moet doen, er is geen enkele ruimte voor de overige schroeven en het is stevig. Ik ben tevreden.

Komen jullie wel eens bij de IKEA? Heeft iemand trouwens zo’n family-card? Heeft dat nog voordelen?

21 gedachtes over “Het IKEA-kastje

  1. Haha! Is dit de Ikea in Groningen?

    Hier staan heel wat Ikea meubels, en eerlijk is eerlijk: Ik heb nog nooit problemen gehad met het in elkaar zetten. Stap voor stap de gebruiksaanwijzing lezen en dan wijst het zich eigenlijk wel.

    Hopelijk blijft het kastje in elkaar zitten zonder die 4 schroeven haha.

    Geliked door 1 persoon

  2. hahahaha ach ja de Ikea, ik kom er niet zo heel vaak, heel soms en dan nog met anderen mee, soms voor mijzelf en een uitje is het niet, maar vind het wel leuk om er te neuzen, komt ook omdat ik er misschien eens in de 2 jaar kom, almere heeft geen Ikea namelijk, erg dom van de Ikea, lol.

    Het is 1x mis gegaan hier, maar dat lag aan de Ikea zelf zo bleek, echt uren heeft mijn pa staan puzzelen met ons, hadden ze van 1 kast 2x dezelfde delen in het pakket gedaan, 2x links ipv 1x links en 1 x rechts…. kortom…. het hele pakket was fout, kan dus ook voorkomen.

    Verder heb ik later een nachtkastje en grote ladekast nog gekocht en die heb ik alleen in elkaar gezet, de grotere later wel met wat hulp van mijn beste vriend maar we waren zo klaar…

    Van die schroefjes over houden die niet op het papier staan, komt ook vaker voor 😉

    Like

  3. Ik ga toevallig vandaag. Maar idd ook met een doel en niet om uren rond te struinen 😁
    Family kaart hebben mijn ouders, maar is niet heel erg bijzonder

    Like

  4. Ik ben dol op de Ikea haha, wij kopen er altijd meer als we wilde 😉 Ja ik heb sinds kort een family card. Heb me nog niet verdiept in alle voordelen maar zag al wel dat je met die card gratis koffie of thee kan halen.

    Like

  5. Ik vind de Ikea ook helemaal geen dagje uit. Ik heb dat ook nooit begrepen. Naar Ikea ga ik vaak om de leuke interieurspulletjes, maar je zal mij er zelden meubeltjes zien kopen. Dat heb ik een keer gedaan en mijn Lief heeft me toen bijna buiten gegooid omdat ik dat idee had gekregen en hij ze in elkaar mocht zetten natuurlijk…
    Van die family card begrijp ik niets, zelf heb ik er ook geen omdat ik niet zo’n fan ben van deze Zweedse meubelzaak!

    Like

  6. Ik ben niet een IKEA fan, maar sinds IKEA Groningen verbouwd is kom ik er liever helemaal niet meer!
    Ik kan er niets vinden, behalve het restaurant met de heerlijke butterscotch taart…
    Ik ga ook altijd doelgericht, want ook vanwege de drukte is het voor mij geen uitje.
    En de ervaring die jij hebt hadden wij laatst ook weer: Schroeven over!

    Like

  7. Ik kom er wel eens, maar ik zie het in geen geval als een leuk uitje. Bah. En dan moet je thuis nog alles in elkaar steken. Niet te doen.

    Like

  8. Ik kan ook door Ikea doorlopen en naar huis gaan alleen met waar ik voor kwam. Geen probleem. Maar ik hou ook niet van winkelen en ga alleen als ik iets nodig heb en dan wil ik het zo snel mogelijk achter de rug hebben.
    In elkaar zetten lukt met altijd goed. Nog nooit problemen mee gehad, maar ik heb wel van andere mensen gehoord dat er soms foutjes zitten in de gebruiksaanwijzing.

    Like

  9. Ik heb ooit samen met Peter gezworen nooit meer een stap in de Ikea te zetten. Dat was zo’n 20 jaar geleden. We hebben de belofte nog steeds niet gebroken.

    Like

  10. Ik heb echt een hekel aan dit soort winkels!
    Enne… De ballenbak kom je dus gewoon niet meer in he! Iets met je leeftijd… Discriminatie!! Ze laten je wel de hele winkel door sjouwen maar ff mogen spelen en relaxen… Ho maar!!
    hihi…

    Like

  11. ik loop de ikea ook meestal door naar dat wat ik nodig heb….
    Pas ook een kast waarbij het maar niet lukte en die la maar niet goed wilde….
    Nee een dagje uit wil ik het niet noemen, toch koop ik er vaak meer dan de bedoeling was

    Like

  12. Ik zie de IKEA ook niet echt als een uitje, meer omdat ik vaak iets nodig heb (zoals ons hele interieur).
    Ik had zelf niet zo’n moeite met het in elkaar zetten van de meubels, behalve een super goedkoop badkamer kastje die werkte niet mee!
    Een IKEA family kaart is handig als je een bakje gratis koffie wilt 😉

    Like

  13. Jup… Ik heb wel redelijk veel IKEA dingen hier in huis… de IKEA family card geeft je gratis thee/koffie 🙂 plus was geselecteerde aanbiedingen… maar ik gebruik hem het meest voor de gratis thee als ik er kom 😉

    Like

  14. Ow echt zo herkenbaar, IKEA zooi in elkaar zetten is niets anders als een pure hel 😉 Altijd spullen over van zo een bouwpakket maar op zich is het wel leuk spul 🙂

    Like

Klets gezellig mee

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.