Rust in de kledingkast

Al tijden hield ik mezelf voor de gek. Ja, ik had mijn kledingkast opgeruimd, een paar maand geleden nog. Echt waar. Wat ik gedaan had was alles netjes opvouwen, ophangen en op stapeltjes leggen. Maar wat ik al jaren niet meer gedaan had was uitzoeken. En zo maakte ik keer op keer mijn kast netjes, om hem binnen een paar maanden weer te zien veranderen in de puinhoop waar ik me zo aan ergerde.
Al weken was het weer zo ver en ergerde ik me groen en geel aan mijn kledingkast .Al weken was ik van plan om het nu een keer écht aan te pakken. Uitstellen is mijn specialiteit, dus je raad het al: het kwam er nooit van.
Maar vanavond zag ik de schone was liggen en dacht ik een moment terug aan vorige week. Aan hoe boos en gefrustreerd ik was over alles waar ik niet aan toe kwam. Dus besloot ik het meteen aan te pakken, in plaats van alleen de was op te bergen haalde ik de hele kast leeg.
Ieder kledingstuk werd aan een kritische blik onderworpen en ik ontdekte dat ik wel heel erg veel kleding had… waarvan ik best wel veel niet meer droeg, om wat voor reden dan ook.
Ik ben heel streng voor mezelf geweest. Alles wat ik al een jaar of langer niet gedragen heb ging weg. Een jurkje, wat al jaren in mijn kast lag omdat ik het zo mooi vond? Ik had het gekregen, maar het was te klein. Niet bij mijn buik maar op een plek waar ik van mijn leven niet genoeg zal krimpen… Weg dus, hoe leuk hij ook is. Een bloesje, wat ik al een paar jaar niet gedragen heb omdat het *kuch* niet meer past? Ik heb het nog één keer aangetrokken om zeker te weten dat het echt niet meer past en ik had medelijden met het middelste knoopje. Opruimen dus, die is wel van zoveel jaar geleden dat ik er echt niet binnen een jaar in ga passen.
Ja, die kans heb ik mezelf wel gegeven. Dingen die nét niet meer lekker zitten en die ik om die reden niet draag op het moment die krijgen nog een kans. Ik heb daarbij gekeken of er een reële kans is dat het binnen een jaar wel weer past. Dus ik heb toch wel iets bewaard.
Alles wat ik wel veel draag heb ik netjes opgehangen of opgevouwen, wat maar van toepassing was. Sokken netjes weer terug in hun bak, panty’s en ondergoed idem.
Al met al denk ik dat ik, als je de sokken en het ondergoed niet meetelt, dat ik al gauw een derde of een kwart van de inhoud van mijn kast heb geselecteerd om weg te doen. Dit bestaat uit dingen die gewoon versleten zijn, dingen die echt niet meer passen en dingen die niet (meer) mijn stijl zijn.
Op het moment zitten ze nog in een tas, ik moest nog even weg vanavond. Maar na de kerst zoek ik de tas uit en kijk ik wat echt weg moet en wat nog te verkopen of weg te geven is.
Mijn kast ziet er nu fantastisch uit, wat een ruimte, en alleen maar kleding die ik graag draag en waar ik blij van word. Heerlijk, en nu volhouden. Het was een klus waar ik enorm tegenop zag, maar ik ben ontzettend blij met het resultaat.

Vinden jullie het ook zo fijn om de kledingkast opgeruimd te hebben?

17 gedachtes over “Rust in de kledingkast

  1. ik kan dat dus niet he….
    ik haalde er pas 3 vuilniszakken uit, liet andere daar dingen uit kiezen, de rest staat er nog en ga ik nog een keer checken denk ik zomaar….
    onder tussen is niet meer te zien dat heb ik heb opgeruimd..
    en nog steeds heb ik niets om aan te trekken

    Like

  2. Ik zou ook dringend eens aan dat taakje moeten beginnen. Nu ik een kleerkast deel met mijn vriend wordt het echt een puinhoop. Te weinig kapstokken om jurkjes op te hangen, te weinig plaats om mijn T-shirts kwijt te kunnen …
    Goed gedaan!

    Like

  3. Ik herken het indrdaad! Vooral toen ik thuis woonde! Uiteindelijk ben ik ook mijn hele kast gaan nakijken en passen! Anders word je op een gegeven moment helemaal gek van de uitpuiling! 😛

    Like

  4. Yep, ik heb het ook gedaan. Het is heerlijk! Er staan nog een paar artikelen op marktplaats, sommige dingen weggegooid omdat het echt niet meer kon en de rest gaat naar de kledingbank. Het was inderdaad wel even moeilijk. Ik had ook een paar van die jurkjes. Ik pas er gewoon niet meer in en ga er ook niet meer inpassen. En toch is dat moeilijk om weg te doen….. Gek.

    Like

  5. Ik wissel in de winter altijd mijn kast om, of in ieder geval de inhoud 😉 dan ruim ik meteen op wat ik niet meer leuk vind, aandoe of pas. Vervolgens kijk ik of iemand van mijn vriendinnen of familie er iets mee kan 🙂

    Like

  6. Ik doe het eigenlijk ook veel te weinig en als ik eerlijk ben bewaar ik ook vaak kleding die ik nog wel heel leuk vind, maar gewoonweg niet meer past. Voor mijn verhuizing heb ik mijn hele kast opgeruimd, dus ik kan er weer een paar maanden tegen 😉

    Like

  7. Wat knap dat je dat gedaan hebt! Ik stel het ook al zo lang uit en irriteer me al tijden aan dat ene knalblauwe blousje dat ik een keer kocht in een opwelling en een keer aan heb gehad omdat het gewoon afschuwelijk is. Goede om het nieuwe jaar mee te gaan beginnen

    Like

  8. Het is altijd zo’n klus waar je echt even tijd voor moet nemen. Daarom wissel ik tussen de winter en de lente en tussen zomer en herfst altijd mijn kleding. Wat niet voor komend seizoen is, gaat in een doos. Wat ik het afgelopen seizoen niet gedragen heb, wordt aan kritische inspectie onderworpen. Zal ik het ooit nog dragen of waren de weersomstandigheden de oorzaak. Ja, ee opgeruimd kast is echt fijn!

    Like

  9. Helemaal waar!
    Ik merk nu ik moet verhuizen heb ik al een 1,5 boodschappentas vol aan kleding in de kledingbak gedumpt. Ik heb nog niet alles op 1 plek, maar dan neem ik alles nog een keer door, want ik weet dat er nog veel meer weg kan!
    Overzichtelijke en een opgeruimde kledingkast is het fijnst!

    Like

Klets gezellig mee

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.