Nieuwe agenda: filling the blanks

IMG_2973Fijn vind ik dat altijd, een nieuwe agenda, nog helemaal leeg en klaar om ingevuld te worden. Daar kan ik uren zoet mee zijn.
Ik heb een hele eenvoudige agenda, ergens bij gekregen, maar ik ga helemaal los met washi-tape, stickers en andere dingen om hem zo vrolijk mogelijk te maken. En na het opleuken komt natuurlijk het beschrijven. Jawel, ik doe alles met mijn telefoon, maar ik gebruik nog steeds een papieren agenda.
Die lege bladzijden, onbeschreven dagen, de magische datum van 1 januari, het heeft iets vind ik. Ik heb ook altijd zin om het in te vullen. Dat had ik vroeger al, als ik mijn nieuwe schoolagenda had gekocht ging ik er meteen van alles in zetten.
Ik begin natuurlijk voorin, met mijn gegevens. Vroeger lette ik daar niet zo op en vulde ik zonder twijfelen de bladzijde helemaal in, tegenwoordig denk ik daar wel over na. Ik zet bijvoorbeeld niet mijn adres in mijn agenda, om dezelfde reden als dat ik het niet aan mijn sleutelbos hang.
En dan komt de rest. Alles wat ik weet zet ik er meteen in. Mijn rooster voor zover het bekend is, training, verjaardagen van mensen die belangrijk voor me zijn.
En zo eindig ik met een niet meer zo lege agenda, klaar voor het nieuwe jaar. Als ik alles er in heb staan ga ik ook heel hard nadenken. Is er echt niets meer? He, jammer, dan ben ik nu klaar.

IMG_2974

Zeg eens eerlijk, herkennen jullie dit, of ben ik de enige gekke muts die zo blij wordt van iets simpels als het invullen van een agenda?

23 gedachtes over “Nieuwe agenda: filling the blanks

 1. ik hou van lege nieuwe agenda’s….
  alleen heb ik dit jaar op alles wat aan te merken, rare maat, domme vakjes, te duur, ziet er te goedkoop uit…
  en zo heb ik onder tussen al heel veel losse papiertjes met afspraken o.O

  Like

 2. Dit herken ik zeker! Ik ben ook altijd dolblij met een nieuwe agenda en koop ‘m altijd al zodra ze in de winkel liggen. Daarnaast is mijn agenda echt mijn dagboek: ik schrijf niet alleen mijn werktijden etc. erin, maar ook alle (leuke) dingen die ik gedaan heb.

  Like

 3. Oneee zeker weten niet de enige!

  Ik heb zo lang mijn telefoon gebruikt als agenda en na het resetten was ik alles kwijt en ben ik weer met een leuke aagenda begonnen! Zooo leuk weer! Idd en een leuke tekening of sticker bij je eigen verjaardag enzovoort. Haha. Leuk!

  Like

 4. “vroeger” deed ik precies hetzelfde. Tegenwoordig gebruik ik een digitale agenda. Vooral omdat er nogal wat veranderd in de agenda van mij en mijn man, en ik dan weer moet gaan strepen en zo. Vreselijk dat doorstrepen in een papieren agenda 🙂

  Like

 5. Ik had ook altijd een papieren agenda, heerlijk zo’n verse aan het begin van het jaar 😉 afgelopen jaar heb ik alles in mijn telefoon gedaan maar ik denk er over om er toch weer 1 aan te schaffen voor 2015.. is toch leuker, zeker om aan het eind van jaar terug te bladeren 🙂

  Like

 6. Oh ja, heerlijk!! Ik gebruik ook nog steeds niet de agenda van mijn telefoon (alleen als ik iets moet doen en niet mag vergeten, kan ik er een alarm opzetten ;-)), kan de overstap maar niet maken. Blijf voorlopig nog lekker ouderwets hangen in mijn papieren agenda!

  Like

 7. En dan heel netjes schrijven na eerst uren in de winkel in alle agenda’s te hebben gebladerd. Gebruik er geen meer, maar als ik in de winkel loop,!schoolagenda’s of nu voor 2015…..het begint direct te kriebelen

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.