Tag: gewoon Nederlands!

226114_136036083153806_5159558_nDeze tag had ik al een tijdje geleden gevonden bij Linda, en ik vond hem zo leuk dat ik hem ook ingevuld heb.

1. Één of meer koekjes bij de thee?
Tja, ik probeer natuurlijk een beetje Jenn kwijt te raken, dus eigenlijk neem ik zelden een koekje bij de thee. In plaats daarvan neem ik liever een extra kop thee. Maar als ik dan een keer koekjes neem dan zijn het bijvoorbeeld speculaasjes en dan neem ik er stiekem toch twee.

2. Wat is je favoriete stamppot?
Ik ben gek op stamppot, en ik probeer graag nieuwe dingen uit. Wat dat betreft zijn de herfst en de winter toch wel heerlijk. Als ik moet kiezen dan ga ik toch voor de boerenkool met spekjes en brie als favoriet.

3. Welke Nederlandse feestdag vind je de leukste?
Een toch wel typisch Nederlandse feestdag die ik nog altijd leuk vind is Sinterklaas. We vieren het zelf niet meer met cadeaus en gedichten, maar we gaan wel altijd iets leuks doen die avond en de sfeer er om heen vind ik nog altijd geweldig. Eigenlijk kijk ik ieder jaar nog even naar de intocht en de Sinterklaasmarkten vind ik ook erg leuk om naar toe te gaan.
Een andere erg leuke feestdag vind ik Koningsdag/Koninginnedag. Ook een hele gezellige dag waar ik goede herinneringen aan heb.

4. Wat is volgens jou het leukste plekje in Nederland?
Nederland is prachtig, en volgens mij heb ik nog lang niet alle mooie plekjes gezien. Ik hou van natuurgebieden, maar ook van sommige steden kan ik ontzettend genieten.

5. Wat is jouw favoriete accent en doe eens een stukje na?
Een stukje nadoen? In geschreven tekst? Lijkt me lastig, maar goed. Ik hou wel van accenten, zo leuk dat je soms kunt horen waar iemand ongeveer vandaan komt. Een favoriet heb ik niet echt, hoewel, echt plat Amsterdams klinkt wel heel leuk.

6. Welk woord is voor jou typisch Nederlands?
Bitterballen!! Haha, ik denk niet dat de vraag dit bedoelde, maar het is natuurlijk wel een typisch Nederlandse snack. En erg lekker.

7. Welk typisch Nederlands gebruik vind je het leukst?
Wat zijn eigenlijk typisch Nederlandse gebruiken? Er komt niet echt iets in me op eigenlijk.

8. Welk Nederlandse gezegde is je favoriet?
Gezegden vind ik altijd leuk, sommige zijn zo goed gevonden terwijl ik me van andere afvraag hoe iemand daar ooit op gekomen is. Ik vond ze op de basisschool al leuk, maar een favoriet is er niet echt. ‘Aambeien met slagroom’ vind ik wel heel creatief.

9. Wat is je favoriete winkel van Nederlandse bodem?
De Action! Is die echt van Nederlandse bodem eigenlijk? Volgens mij wel toch?

10. Wie vind je de leukste BN-er?
Tja, dan ga ik toch voor Anouk. Geweldig mens met een geweldige stem!

11. Wat vind je het leukste en/of mooiste Nederlandstalige liedje?
Dochters van Marco Borsato vind ik heel mooi. En ik ben niet zo kapot van Nick en Simon, maar Pak maar mijn hand heeft wel een hele mooie tekst. En de meeste nummers van de 3J’s vind ik ook erg mooi.

12. Haring, ja of nee?
Jaaaaa! Ik ben dus gek op haring, met een uitje om het af te maken. Maar ik eet hem wel gewoon met een vork, ik pak hem niet bij zijn staart om hem naar binnen te laten glijden.

 

12 gedachtes over “Tag: gewoon Nederlands!

 1. Leuk om te lezen, bij mij staat deze tag ook al een tijdje klaar om gepubliceerd te worden 🙂
  Boerenkool met spekjes en brie? Dat heb ik nou nog nooit eerder gehoord. Wie weet een idee om dat komende winter eens te proberen…

  Like

 2. Action is volgens mij Duits. Neemt niet weg dat het een geweldige winkel is. Boerenkool et spekjes is een van de weinige Hollandse potten die ik lekker vind. Met Brie lijkt me apart…loop nog niet te springen.

  Like

 3. Leuk om te lezen! Ik heb hem van je overgenomen en morgenvroeg om 8 uur gaat die van mij online. Ben weer wat meer aan het inplannen met de blogs haha. Dan kan ik schrijven wanneer het mij uitkomt en heb ik niet zolang geen blogs 😉

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.