Hoe gaat het nu met BodieBoosten?

20140105-190827.jpgSinds begin dit jaar ben ik bezig met BodieBoost, de zoveelste poging om wat kilo’s kwijt te raken, hopelijk deze keer blijvend. En eindelijk heb ik het gevoel dat het me gaat lukken.
Bodieboost is anders dan de dieten die ik eerder gevolgd heb. En als je me al langer volgt dan weet je dat dat er best veel zijn. In tegenstelling tot de meeste dieten hoef je jezelf niets te ontzeggen. Alles mag, maar met mate.
Bij BodieBoost zijn de etenswaren opgedeeld in vijf families, koolhydraten, eiwitten, groenten, fruit en zuivel. En het idee is heel eenvoudig, uit elke familie mag je dagelijks twee porties. Geen gedoe met calorieën of punten tellen dus, en geen dingen die geschrapt moeten worden. De porties staan omschreven in het boek.
En het is helemaal niet moeilijk. In het begin is het even plannen en moet je er goed over nadenken, vooral koolhydraten vond ik lastig.
Maar het idee dat je alles mag eten bevalt goed. Ik mag een keer een wit broodje eten in plaats van een volkoren, als ik maar afwissel. Ik mag een banaan, graag zelfs. Zelfs een boterham met hagelslag mag, maar niet iedere dag natuurlijk. Je mag ook nog eens drie glazen alcohol per week, en twee keer per week is er een verplicht snoepmoment.
En, daar komt de update: toch val ik af. Ik heb me niet meer gewogen, de batterij van mijn weegschaal is nog steeds kapot. Maar ik ben wel zeventien centimeter kwijt op mijn buik.
Mensen zien het ook, en het is fantastisch om complimenten te krijgen voor iets waar je hard voor gewerkt hebt. Ik was bijna vergeten hoe dat was.
Via de Facebookgroep heb ik contact met andere BodieBoosters, en dat is een leuk extraatje. We kunnen elkaar motiveren, verhalen delen, elkaar steunen. En ik heb veel leuke nieuwe workouts voor thuis ontdekt, zoals blogilates.
Ik voel me goed, zit lekker in mijn vel, en ik heb veel meer energie dan tijdens dieten waarbij ik dingen niet mocht. Ik merk dat die energie al in de eerste weken kwam, en ik vermoed dat het op zijn minst deels door het fruit komt.
Bij Atkins mocht ik alleen rood fruit, en dat ook met mate, dus heel vaak at ik gewoon geen fruit. En pas toen ik begon met de twee porties fruit op een dag merkte ik hoe erg ik dat gemist had.
Maar gaat het nu alleen nog maar goed dan? Nee, natuurlijk niet. Natuurlijk heb ik wel slechte dagen, dagen waarop ik een portie teveel eet, of waarop ik het liefst alle chocola in de kast zou opeten. Maar het mooie is, iedere dag is een nieuwe kans om het weer goed te doen.
In plaats van een dieet heb ik een gezonde levensstijl gevonden, die ik wel kan volhouden, ook op langere termijn. En daarom geloof ik vast dat het deze keer wel gaat lukken om die kilo’s kwijt te raken. Misschien niet zo snel, maar wel voor altijd.

10 gedachtes over “Hoe gaat het nu met BodieBoosten?

  1. Goed bezig hoor! Ik heb vorig jaar een tijdje bodieboosten gedaan en toen ook iets van 8 kilo kwijtgeraakt. Momenteel ben ik iets minder streng voor mezelf maar wil het na de vakantie zeker weer gaan oppakken!

    Like

  2. Leuk om te lezen dat deze methode zo goed werk voor jou, en dat het resultaat merkbaar is. En compliment krijgen is natuurlijk het aller leukste, want als andere het resultaat al zien ben je vaak goed bezig.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.