Ask Me Anything: Boeken schrijven

800px-Fountain_pen_pelikan_writting_writeWat een leuke vragen zijn er binnengekomen, bedankt allemaal! De eerste vraag kwam van Peggy, zij vroeg me: ik las dat je graag boeken zou schrijven en er nu eigenlijk ook mee bezig bent. Welk genre ben je aan het schrijven?
Leuke vraag, waar ik niet één antwoord op kan geven eigenlijk. Alhoewel, de vraag is natuurlijk in welk genre ik aan het schrijven ben, en dat is er op het moment maar één. Het verhaal wat ik nu aan het schrijven ben is een beetje moderne fantasy/young adult, alleen young adult vind ik wel een beetje een gehypete term, dus ik hou het op moderne fantasy. Het speelt zich deels af in Amsterdam en deels in een niet-bestaande wereld.
Daarnaast heb ik eerder al een begin gemaakt met een klassieke fantasy, ook die wil ik een keer afmaken, de bedoeling is dat het een vervolgserie gaat worden. Maar die heb ik even weggelegd omdat ik er even niet verder mee kwam.
Maar ik heb nog veel meer ideeën op de plank liggen. Zo heb ik ook nog een aantal ideeën voor chicklits en heb ik zelfs een piratenverhaal in mijn hoofd, maar dan in de vorm van heden-meets-verleden, dus geen geschiedenisles.
Ik schrijf dus van alles, voor een schrijfwedstrijd heb ik ook eens een uitstapje gemaakt naar de griezelwereld, dat verhaal is ook opgenomen in een bundel. Schrijfwedstrijden vind ik bij uitstek een leuke manier om uit je comfortzone te stappen op schrijfgebied.
Maar ik zie mezelf niet zo snel echt een griezelboek schrijven. Net zoals thrillers trouwens. Hoewel ik het heerlijk vind om een fijne thriller te lezen op zijn tijd zie ik het nog niet direct gebeuren dat er één van mij gaat verschijnen.  

Heb je ook nog een vraag aan me? Dan mag je hem gerust nog stellen.

3 gedachtes over “Ask Me Anything: Boeken schrijven

  1. wat een goede vraag is dit, super antwoord..

    Ik wil als ons bedrijf 100 jaar bestaat (over 4 jaar) graag een boek klaar hebben,
    gisterenavond besloten dat het nu klaar moet zijn, en ik nu gewoon echt moet gaan beginnen…

    Like

  2. Amai leuk, zo veel inspiratie ! Ik heb door mijn blog recent ontdekt dat ik ook wel graag schrijf, maar een boek, dat zie ik mij nog niet direct tot een goed einde brengen. Dus ik vind het super dat je dit doet, en wie weet kan ik ooit wel een boek van je kopen :-), want chicklit en fantasy, dat ligt mij wel (naast nog andere dingen). Bedankt voor je antwoord !

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.