Sportieve apps

Ik ben al een tijdje bezig om meer te bewegen. Zoals ik eerder schreef neem ik meer de trap in plaats van de lift, al trek ik het nog niet om helemaal omhoog te lopen. Ik ga regelmatig een stukje wandelen in de lunchpauze en ik heb een prepaid fitness kaart aangeschaft. Naast deze dingen heb ik mijn Wii Active, maar ook mijn iPhone werkt prima als ‘sportcoach’. Er zijn verschillende (gratis) apps beschikbaar die je kunt gebruiken voor het sporten. Omdat verschillende mensen daar nieuwsgierig naar waren licht ik een aantal van mijn favorieten bij dezen uit in een blog.

1. Blokje om
Ik begin met mijn grote favoriet, wandelen is tenslotte ook sport. De app Blokje Om is ontwikkeld door Agis met als doel mensen laagdrempelig te laten bewegen. Met de app kun je instellen hoeveel kilometer je wilt lopen en de app maakt er een mooie route van. Als je liever een andere route loopt kun je verversen en krijg je een andere route. Het maximaal aantal kilometers wat je kunt instellen is tien, maar als je vaak genoeg ververst komen er routes uit tot zelfs vijftien kilometer. Een leuk extraatje is dat de app onderweg foto’s laat zien die gemaakt zijn door mensen die de route al eerder gelopen hebben. Je kunt zelf onderweg ook foto’s maken en op de route uploaden. Je kunt koppelen met Facebook en daar je afgemaakte blokjes om delen.

2. Runkeeper
Runkeeper zal voor velen geen onbekende app zijn. In eerste instantie ontwikkeld voor hardlopers, maar ondertussen ook geschikt voor vele andere vormen van sport. Fietsen, skaten en natuurlijk wandelen, waar ik hem zelf het meest voor gebruik. Runkeeper houdt bij waar je loopt, hoe snel je loopt en hoeveel calorieën je verbrandt. Ook met Runkeeper kun je het resultaat delen op Facebook, en op Twitter. De routes worden bewaard zodat je ze eventueel later nog kunt terugkijken.

3. 7 Minute Workout
De 7 Minute Workout app is precies wat de naam zegt, een workout die zeven minuten duurt. Maar laat je niet misleiden door de korte duur, het is wel een pittige. In zeven minuten tijd krijg je twaalf oefeningen voor je kiezen en wordt je opgejaagd door een fluitje. In zeven minuten je hele lichaam trainen, ideaal voor als je weinig tijd of zin hebt maar toch iets wil doen.

4. 30 day challengesUitdagingen van dertig dagen, als je ze goed volgt dan duren ze een maand. Ik heb de 30 day Ab Challenge, de 30 Day Squat Challenge en de 30 Day Pushup Challenge. Ik volg ze niet helemaal zoals het hoort, ik sla van alles wel eens een dag over. Soms doe ik een dag één van de drie, soms twee en in een fanatieke bui doe ik ze aledrie. Met de één ben ik dan ook verder dan de ander. De apps verdienen geen schoonheidsprijs, ze zijn eenvoudig, maar meer is ook niet nodig. Persoonlijk vind ik het motiverend om de dagen te kunnen af te kunnen strepen. Wat ik mis is een reminder in de vorm van een pushbericht, maar verder is het een prima app om je dagelijkse workout mee te doen.

5. Daily Yoga
Deze heb ik nog niet zo lang geleden ontdekt. Ik had altijd gedacht dat Yoga helemaal niks voor mij was, aangezien ik absoluut niet lenig ben en ook nooit zal worden. Maar deze app kun je zelf kiezen hoe moeilijk je het maakt. Je kunt kiezen voor een beginnerssessie, maar ook voor gevorderden. Standaard zit er één sessie in de app, maar je kunt binnen de app meer sessies downloaden. Sommige zijn gratis, sommige zijn betaald. Per sessie kun je aangeven hoe lang hij moet gaan duren, dit kan van vijf tot dertig minuten zijn. Er zit ook een trainingsprogramma in, een beginnerstour van twaalf dagen, bestaande uit tien sessies. Het nadeel van deze app is wel dat hij vrij traag is.

Alle apps die ik hier beschreven heb zijn apps voor de iPhone. Ik weet niet of ze ook voor andere telefoons beschikbaar zijn, maar als ze er niet zijn dan zijn er misschien vergelijkbare versies. Veel sportplezier.

Wat is jouw favoriete app voor het sporten?

11 gedachtes over “Sportieve apps

  1. Ik heb geen app voor te sporten, maar deed wel van die challenges toen ik nog niet zwanger was.
    Dat blokje om lijkt me erg leuk.. hou van wandelen! Zal eens kijken of ze die ook voor Android hebben! En yoga is fun! Pilates trouwens ook XD

    Like

  2. Ik heb “vroeger” gesport met behulp van apps op mijn telefoon. Ik gebruikte de Nike app en Runkeeper! Nu sport ik in de sportschool en heb ik genoeg begeleiding daar.

    Like

  3. Die blokje om app leek me leuk en handig, dus gelijk op mijn mobiel gezet. Laat ik hem een route van 3 tot 4 km maken en wat krijg ik: geen routes gevonden, probeer het later nog eens. 😦 Jammer.

    Like

Klets gezellig mee

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.