Staycation: op pad met geïmproviseerde lenzenvloeistof

In plaats van deze zomer op vakantie te gaan nemen we een staycation, een vakantie in eigen land, met leuke uitjes.

Spontaniteit leidt tot het vergeten van dingen. Oke, die zal ik even uitleggen. Vrijdag wilden we een dagje naar het strand gaan, maar in een spontane bui bedachten we dat we ook best donderdag al weg zouden kunnen gaan, om die nacht een hotel te pakken. Woensdagavond laat reserveerde ik een hotelletje in Rotterdam, en donderdagmiddag zaten we in de auto.
We zijn eerst naar ons ‘stamstrand’, Kijkduin geweest. Even heerlijk uitwaaien en ergens eten. Echt zwemweer was het jammer genoeg niet, het waaide flink en aan zee was het zelfs nog behoorlijk fris.
Later in de avond zijn we op zoek gegaan naar ons hotel. Ik bedacht me onderweg dat ik gelukkig de tegenwoordigheid van geest had om op het laatste moment nog de tandenborstel mee te nemen, maar op hetzelfde moment kwam ik er ook achter dat ik mijn haarborstel vergeten was. Maar geen nood, in de auto had ik nog zo’n Afrikaanse haarclip liggen, die kon ook prima dienst doen als kam om mijn haar op zijn minst toonbaar te houden. En zou het echt niks worden, kon ik het er nog altijd mee opsteken zodat niemand mijn bad hairday zou zien.
Tot mijn grote schrik kwam ik er een kwartier later achter dat mijn haarborstel niet het grootste probleem was. Schrik, paniek! Ik was ook mijn lenzenvloeistof vergeten. En dat was wél een probleem. Extra lenzen had ik uiteraard ook niet, en mijn bril zat ook niet in de koffer.
Ik probeerde het bij een tankstation, waar ze helaas alleen oogdruppels verkochten. Uit wanhoop heb ik het maar meegenomen, het was nog altijd beter dan niets dacht ik. Jammer genoeg kwam ik er op de kamer achter dat hij niet geschikt was bij het gebruik van zachte lenzen. Au, dat was een flinke miskoop.
Aangekomen in het hotel ben ik meteen op zoek gegaan naar een alternatief. Op internet kwam ik uiteenlopende tips tegen, de een serieuzer dan de ander. Van bewaren in een potje met plas tot de lens onder iemands voorhuid stoppen, van keukenspray tot een nacht inhouden, alles kwam voorbij. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de meest voorbijkomende, en ook niet onbelangrijk, meest goed voelende tip te gaan: bewaren in gekookt water. Een lens uit een potje plas in mijn oog stoppen zag ik toch niet zo zitten.
En omdat ik vast niet de enige ben die na het vergeten van vloeistof op internet gaat zoeken ben ik zo goed om mijn ervaring met jullie te delen. En ik kan je vertellen, prettig is het niet, maar het werkt wel. Ik had ze in twee verschillende glazen bewaard, omdat ik in beide ogen een andere sterkte heb. Het inbrengen deed wel een beetje pijn, en het voelde een beetje droog aan. Maar na een paar keer knipperen en tranen zat de lens dan toch goed. Het is geen aanrader als je geld wilt besparen en een definitief alternatief voor je lenzenvloeistof zoekt, maar voor een keertje gaat het best.
De rest van de dag werd ik gelukkig niet vaker geconfronteerd met mijn chaotische vergeetachtigheid. We hebben heerlijke dagen gehad aan het strand, in Rotterdam en in de thermaalbaden. Helemaal opgeladen om in het weekend op pad te gaan met spelletjes en schmink. Gelukkig was het prachtig weer.
Jammer eigenlijk, dat morgen het gewone leven weer begint.

6 gedachtes over “Staycation: op pad met geïmproviseerde lenzenvloeistof

  1. Het is mij al meermalen overkomen dat ik mijn lenzen in een potje met water heb moeten bewaren. Niet omdat ik het vergeet mee te nemen op vakantie ofzo, maar omdat ik altijd veel te laat tot de ontdekking kom dat mijn lenzenvloeistof op is. Ook erg slim.

    Like

  2. Inderdaad niet slim om je lenzenvloeistof te vergeten, maar hé, dat hoort bij ons mensen. Gelukkig heb je een alternatief gevonden en heeft het niet je fijne dagen verpest.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.